Xàtiva recupera zones degradades per a la ciutadania amb l’ajuda de la Diputació

València Notícies | Redacció.- El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat les actuacions de recuperació de zones degradades realitzades a Xàtiva. En concret, els treballs executats s’han dut a terme al carrer Aben Ferri 3, un solar annex al CEIP Jacint Castanyeda; com també al carrer Esteban Chaix de la capital de la Costera, dos espais degradats i sense ús que han estat habilitats novament per al gaudi de la ciutadania.

En relació a la primera de les demarcacions intervingudes, Josep Bort ha assegurat que “es tracta d’una actuació molt interessant que s’adapta al que estem fomentant des de l’àrea, els espais verds urbans sostenibles. Espècies mediterrànies i espècies aromàtiques agrupades, respectant l’arbrat i la botànica de la zona conformen una intervenció que permet recuperar aquest espai i servirà, a més, per a poder avaluar el desenvolupament d’aquestes espècies”, ha explicat el diputat. “Aquest és un clar exemple de com amb escassos recursos es poden guanyar jardins urbans sostenibles per a tota la ciutadania”, ha subratllat Bort.

Bort visita el espacio degradado en Xàtiva. (Foto-Abulaila).

Durant la visita, el diputat ha estat acompanyat per la regidora de Medi Ambient a l’Ajuntament de Xàtiva, Pilar Gimeno, qui ha incidit en que es tractava «d’una zona molt degradada que en la conjuntura de la bombolla immobiliària es va quedar completament abandonada. Aquesta intervenció era totalment necessària i pensem que és una forma tant de mantenir el medi ambient com d’integrar-lo, sobretot atenent que es tracta d’una àrea propera a un centre educatiu», ha apuntat Gimeno.

L’actuació, pressupostada en 60.000 euros, s’ha realitzat gràcies a una línia d’ajudes de la Diputació de València per valor de 48.000 euros, i orientada a la recuperació de zones degradades.

El solar del carrer Aben Ferri 3 té una superfície aproximada de 2.200 metres quadrats en la qual s’ha dissenyat un jardí d’espècies aromàtiques autòctones i s’ha habilitat una zona recreativa amb bancs. A més, també s’han canalitzat les escorrenties d’aigua pluvial.

D’altra banda, al solar d’Esteban Chaix, situat a l’interior d’una illa de cases, s’ha aprofitat per millorar la superfície i s’ha procedit al seu desbrossament.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.