L’Ajuntament traslada la biblioteca Carles Ros perquè la Casa Vestuari puga acollir un museu del Tribunal de les Aigües

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València vol dignificar el Tribunal de les Aigües. Amb esta finalitat, traslladarà la Biblioteca Municipal Carles Ros, que actualment es troba situada en la Casa Vestuari, on se celebra cada dijous la sessió administrativa de l’esmentada institució de justícia, a un edifici de la plaça de Tavernes de la Valldigna. “D’esta manera”, ha explicat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, “este tribunal mil·lenari comptarà amb més espai i podrà habilitar un museu”.

L’alcalde ha anunciat hui esta decisió municipal, per a la qual ja s’han iniciat tràmits administratius, després de rebre la brusa i la Medalla de Plata commemorativa del Mil·lenari del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, i després d’assistir a la sessió pública, que s’ha celebrat, com és tradició, a les 12 del migdia a la porta dels Apòstols de la catedral, i per primera vegada adaptada, amb intèrpret de llengua de signes.

Ribó, recibió el blusón y la Medalla de Plata conmemorativa del Milenario del Tribunal de las Aguas de la Vega de Valencia. (Foto-Valencia Noticias).
image-305396

Dirimits els conflictes generats per l’ús i aprofitament de l’aigua de reg, l’alcalde ha manifestat que esta institució jurídica és molt important per a València i és un exemple de com es poden gestionar els problemes. “És destacable que una institució de fa més de mil anys tinga la capacitat de treballar amb ferramentes com la mediació, que ara està posant en marxa el món de la judicatura”.

“A més”, ha afegit Ribó, “des de l’Ajuntament estem treballant per a satisfer una reivindicació d’anys perquè els qui s’acosten a presenciar la sessió del Tribunal de les Aigües puguen conéixer també la història d’esta institució, que al setembre de 2009 va ser designada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

Pel que fa a la ubicació de la biblioteca Carles Ros, l’alcalde ha explicat que esta ha d’estar al més pròxima possible, i ha aclarit que l’immoble rehabilitat de la plaça de Tavernes de la Valldigna, que és conegut com a seu del Centre Excursionista i ara és propietat d’una entitat bancària, és el més apropiat. Al costat d’este hi ha un solar sense edificar de titularitat municipal. “Per això”, ha destacat, “amb els canvis urbanístics adequats es podria ampliar este edifici com a contenidor cultural”.

A la sessió del Tribunal de les Aigües de hui ha assistit la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.