Castelló duplica la inversió en ‘peix del Grau’ en les cinquenes jornades gastronòmiques d’arròs a banda

Presentación Jornadas Gastrnómicas Peix del Grau_1La regidora Patricia Puerta i el tinent d’Alcaldia Rafa Simó, segellen el seu compromís amb el sector pesquer i hosteler del Grau

Onze dels restaurants més representatius del Grau inicien avui les cinquenes Jornades Gastronòmiques Peix del Grau d’arròs a banda que pretenen promocionar el consum del peix fresc local i reivindicar un plat tan típic de la cuina marinera com l’arròs a banda. La Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha evidenciat el seu compromís amb el sector pesquer i hosteler del Grau duplicant la partida destinada a sufragar la compra de peix del Grau respecte a 2013, l’última edició que va comptar amb participació municipal.

La regidora Patricia Puerta i el tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, han presentat aquestes jornades en la llotja del Grau acompanyats per Manuel Peña, patró major de la Confraria de Pescadors; Alberto Ballester, president de l’Associació d’Armadors, i tres dels restaurants participants: Francisco Montes, del Restaurant Rafael i president de l’Associació Grau Centre Gastronòmic; Nacho Boix, de Tasca del Puerto, i Alexis de Pablo, del restaurant Hotel del Golf Playa, que enguany se suma per primera vegada a la iniciativa.

La injecció econòmica (3.000 euros per a compra del peix en llotja) contribuirà, a més, a l’ampliació de les jornades gastronòmiques, que tripliquen la seua durada. Enfront dels 10 dies de l’edició de 2013, enguany es podrà degustar el menú especial d’arròs a banda fins al 15 de novembre, “un mes sencer per a acostar-se a un dels onze restaurants participants i gaudir de la bona cuina que es fa en el Grau i de l’excel·lent peix local”, ha apuntat Patricia Puerta.

El menú de les cinquenes Jornades Gastronòmiques Peix del Grau inclou dos entrants, arròs a banda i postres per un preu de 22 euros per persona -sense begudes ni cafè- entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre. “Aquestes jornades fomenten el consum de peix del Grau, potencien l’activitat dels restaurants, reivindiquen la cuina marinera i, a més, són un atractiu turístic”, han destacat els regidors Patricia Puerrta i Rafa Simó.

“Confiem que aquestes jornades servisquen per a acostar la gastronomia marinera a un major nombre de públic i que els nostres productes frescos i locals com el peix del Grau ocupen el lloc que es mereixen entre els consumidors”, ha defensat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.


Leave a Reply

Your email address will not be published.