Castelló adequarà el solar enfront de l’Hospital General com a zona enjardinada i pàrquing verd

Parking de l'hospital general presentació millora zona verda 04 L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, subratlla que amb aquesta actuació s’atén “una reivindicació ciutadana” per a endreçar un solar degradat durant dècades

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat avui el projecte de condicionament del solar situat enfront de l’Hospital General de Castelló que permetrà dotar a la ciutat d’una nova zona enjardinada i un pàrquing verd. Marco ha subratllat que amb aquesta actuació s’atén una “reivindicació ciutadana” per a endreçar uns terrenys degradats durant dècades. “Aquest equip de Govern ha apostat per incloure aquest projecte dins del paquet d’inversions sostenibles que s’adjudicaran aquest mateix any, compta amb un pressupost de 360.000 euros en la seua primera fase i un període d’execució d’uns quatre mesos”.

Les obres presentades avui es corresponen amb la primera fase i permetrà actuar sobre una superfície de 4.561 metres quadrats de propietat municipal. L’alcaldessa ha anunciat que el Govern municipal ja ha iniciat els contactes amb els propietaris de la resta del terreny, la Fundació Balaguer, per a completar el projecte per a “donar una solució conjunta a una part degradada de la ciutat de Castelló”. Marco ha indicat “la bona predisposició per a aconseguir un acord” que permeta completar l’actuació amb una segona fase.

Parking de l'hospital general presentació millora zona verda 07A més, Marco ha demanat comprensió als ciutadans durant el procés d’execució de les obres per les molèsties que puga generar perquè, ha insistit, “va a valdre la pena que Castelló explique una zona enjardinada i un pàrquing verd que done servei a la ciutadania”. L’execució d’aquestes obres “aconseguirà un doble objectiu: d’una banda, transformar el buit urbà existent en una zona enjardinada que contribuïsca a “cosir” la trama urbana i, per una altra, ordenar el caòtic aparcament de vehicles que es dóna en l’actualitat”.

La intervenció tècnica pretén resoldre tant qüestions funcionals com generar la percepció d’un espai coherent, d’acord amb la dignitat que l’espai públic mereix. El projecte inclou la construcció d’un vial de doble adreça que recorre el perímetre de la zona verda i conté places d’aparcament als seus dos costats, alhora que s’introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en adreces perpendiculars a les seues bogues, generant dos eixos que contenen també aparcaments i fiten tres zones enjardinades en les quals es prioritzarà l’ús d’espècies autòctones. A més, també es construiran les corresponents voreres perimetrals i se situaran fonts ornamentals per a millorar l’ús públic de la zona enjardinada.

La divisió de la intervenció en dues fases es realitza de manera que la primera d’elles puga funcionar de manera autònoma, donant compliment al precepte d’obra completa que estableix la legislació sobre contractes de l’administració pública.

Amb el plantejament descrit es pretén portar cap una actuació “blana”, en la qual predominen els elements vegetals sobre els espais pavimentats, fins i tot en les zones en les quals es permet el tràfic i aparcament de vehicles.Plano parking frente Hospital Gral_ZVPARK AP_2


Leave a Reply

Your email address will not be published.